RIPORNA -JORF:s skådarkvinnor

12 juni 2023Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

En kväll i slutet av maj åkte fyra kvinnor upp till Lillsjön/ Tullingsås för att skåda fågel. Där möttes vi av Marie som berättade om jobbet som blivit gjort på platsen för att återskapa våtmarken. Dagen var blåsig så när vinden drog för hårt flyttade vi oss till skogen och fick se bland annat gråflugsnappare.
Sen åkte vi förbi Sikåstornet som blivit nytt och fint. Fanns t.o.m en fikahylla lämpligt för sugna. Höjdpunkten var en gravand som blev det sista vi såg innan vi åkte hem.

Vid Lillsjön i Tullingsås såg vi grå flugsnappare, svartvit flugsnappare, trana, sångsvan, knipa,ladsvala, hussvala, kråka, gulärla, korp, skogssnäppa, lövsångare, härmsångare, bergfink, bofink, större hackspett, och en sparvhök eller möjligen duvhök.

I Sikåstornet sågs gravand, kärrhök, trana, skrattmås, fiskmås, knipa, kanadagås, grönbena, kricka, storspov, björktrast och kråka.

På morgonen den 10 juni tog vi en promenad runt Tysjöarna i fint väder. Tyvärr hörde vi inte vattenrallen men härlig tur med trevligt sällskap.
Sävsparv, grågås med två ungar, skrattmås, gök, enkelbeckasin, skogssnäppa, storspov, gräsand, rödbena, fisktärna, kråka, större strandpipare, trana med två ungar, björktrast, knipa ,lövsångare, koltrast, brunand, sothöna, skäggdopping, grå flugsnappare, grönsiska, vigg, kanadagås, talltita och bofink noterades.
Tack för en härlig dag! /Elisabeth