Referat från JORF:s Vinterfest

20 januari 2012Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

Vi träffades för en trivsam kväll i glada fågelvänners lag. 13 män och kvinnor hade mött upp för att äta lite mat och hylla vinnarna av artrallyt (se bild nedan). Efter lite glögg med pepparkakor och småprat bänkade vi oss för inmundigande av årets första risgrynsgröt och julskinka. Elisabeth Marklund, Stefan Bergman och Sören Svedberg hade förberett kalaset.

Ingvar Alkemar visade bilder från året som gått. Bilderna var från ringmärkningen i Vike på Rödön, märkning av pärlugglor och avslutningsfesten hos Thomas Holmberg i Offerdal. Dessutom visades bilder från Stekenjokkutflykten och den svarthätta som fanns med på Ingvars lag i artrallyt.

Ulla Falkdalen fungerade som prisutdelare till tävlingen. Vinnarna Kim Woxlängd och Leif Eriksson berättade om sina förberedelser inför artrallyt och om vad de upplevde under dagen. Smarta tips från Kim var att rekognosera dagarna innan och se till så att fåglarna var inmatade på några strategiska platser. Vi fick också höra hur ett par av de andra lagen hade lagt upp sina rundor och vilka fåglar de hade träffat på. Så väldigt mycket bilkörning hade det inte blivit, utan de flesta rörde sig inom sina hemmamarker och i områden de kände till sedan tidigare.

Alla var överens om att det är en roligt att ha en aktivitet under en tid på året då det egentligen inte är fågelsäsong. Man blir lycklig för varje fågelart man träffar på, även arter som man annars inte spanar så mycket efter. Varje art är betydelsefull! Nästa år hoppas vi att fler lag ställer upp.

Stort grattis till vinnarna Kim och Leif som nu kunde de ta första inteckningen i vandringspriset som var en fin hökuggla i luffarslöjd av Ove Hedenström! Förhoppningsvis gick alla hem mätta och belåtna i den mörka vinterkvällen. Väl mött till ett nytt fågelskådarår 2012!

Vinnarna av JORF:s artrally 2011, Leif Eriksson och Kim Woxlägd.