Äntligen uggletider! 

8 mars 2024Ulla Falkdalen Inga kommentarer »
Pärluggla Foto: Thomas Holmberg

Efter förra årets bottennotering hoppas vi att ugglebestånden i år är något högre vilket observationerna tyder på. Pärl- och sparvugglor spelar för fullt runtom i länet så vi satsar på en ugglelyssning måndag kväll den 11 mars, i trakterna runt Östersund-Rödön-Krokom

Vi rör oss inom några mils radie och besöker lokaler där ugglor ofta brukar höras. Varma, ”tysta” kläder och skor, något varmt i en termos och gott tålamod rekommenderas! Samling vid Dvärsätt skola (Fanbyvägen 31, parkeringen vid fotbollsplanen) klockan 18.00. Avslut sker när vi känner oss nöjda. Samåkning är nödvändig då vi kan röra oss på mindre vägar med begränsade parkeringsmöjligheter. 

Anmäl gärna i förväg om du vill vara med.

Kontakt: Daniel Hedenbo 070-365 72 62, Kristofer Holmsten 070-548 29 34.

För den som är specialintresserad av pärlugglans ekologi finns nu en artikel i Ornis Svecica om en pärluggleundersökning som gjordes i centrala Jämtland under åren 1976-1985:

https://journals.lub.lu.se/os/article/view/23521/22883