Tåkernläger 19/4-21/4 2024

13 januari 2024Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

Ungdomsskådare! Vakna ur vinterdvalan, leta fram kikaren och snöra på kängorna för vi ska ha läger!

Ungdomskommittén kan nu bjuda in till läger i Östergötland. Lägret kommer att hållas 19-21/4 landskapets västra delar, närmare bestämt i Tåkernbygden med den stora fågelsjön Tåkern, Omberg och andra förstklassiga lokaler i närheten. Vi förväntar oss rördrommar som tutar, rastande ringtrastar, ägretthägrar i mängder, stora sjöfågelflockar och att få möta våren på ett fantastiskt sätt. Vid den här tiden på året är dessutom sträcket i Vättern som bäst, det finns chans på marina änder på väg mot Arktis och kanske islommar om vi har tur. Men det allra viktigaste: allt detta i sällskap av likasinnade.

Lägret inleds kvällen den 19/4 då deltagare hämtas upp i Mjölby och avslutas sen eftermiddag den 21/4, även då på Stationen i Mjölby.

Vi kommer att bo bekvämt och transport sker i minibussar.

Deltagaravgiften bestäms utifrån matkostnader men vi försöker hålla den så låg som möjligt, förhoppningsvis under 300kr. Medlemskap i Birdlife Sverige är inget krav men något vi gärna ser att du har. Du stöttar då Birdlifes verksamhet med fågelskydd, fågelforskning och fågelintresse. På köpet får du tidningen Vår Fågelvärld. Bli medlem här:

https://birdlife.se/medlem/ny-medlem/

Vill du vara med? Skicka din anmälan till ungdomsskadarna@birdlife.se

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Skådarhälsningar,

Ungdomskommittén

genom 

Hugo Karlström