Fågelskådning för kvinnor

25 april 2022Ulla Falkdalen Inga kommentarer »


Sju glada kvinnor gjorde en gemensam fågelskådarresa den 24 april . Isarna låg fortfarande, men vintern var på väg att släppa greppet.

Först gick turen till Galhammarsviken där det fanns både änder och småfågel. I solens sken hjälptes vi åt att bestämma fåglarna. Efter lunchen drog vi vidare via Myrviken och Orrviken till Sunne kyrkoruin. Där dök fiskgjusen efter fisk och sångsvanen åt med huvudet i sjön.

Artlista: trana, kråka, steglits, skrattmås, stare, björktrast, kricka, gräsand, gulsparv, sädesärla, skata, drillsnäppa, bläsand, vigg, knipa, storskrake, blåmes, fiskmås, storspov, kaja, rödvingetrast, tofsvipa, fiskgjuse, större strandpipare, svarthakedopping, sångsvan och småskrake.

Vi har nu planerat ytterligare en vårskådning och denna gång blir det Avaviken i Dvärsätt. Samling vid Travet, vänster sida om entrén för samåkning. Tidpunkt: 30 april klockan 06.30
Alla skådarsugna kvinnor är hjärtligt välkomna!
Frågor om utflykten till Anne Siivola 0760-192137/ anne.siivola (at) telia.com