Dags för vinterfågelräkningen!

27 januari 2021Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

BirdLife Sveriges årliga vinterfågelräkning ”Fåglar inpå knuten” går av stapeln nu i helgen. Från fredag 29 januari till måndag 1 februari är det bra att ha fågelbordet dukat med godsaker för fåglarna. Sedan gäller det att under dessa dagar försöka vid något/några tillfällen räkna hur många individer man ser som mest av varje art vid sin matning.

Talltita Foto: Steve Dahlfors

Denna fågelinventering sker i hela landet denna helg. Genom att rapportera in resultatet till BirdLife Sverige bidrar man också till en kartläggning av de övervintrande fåglarnas utbredning i landet. Talgoxen brukar vara den art som det ses flest individer av varje år. Kanske blir det fler grönfinkar i år än tidigare?

Var gärna med på denna trevliga fågelaktivitet!  Mer information om hur man gör och hur man rapporterar in resultatet finner du på BirdLife Sverige hemsida  https://vinterfaglar.se/.

De som deltog året innan brukar få utskickat rapportblanketter, men helst ser man att det rapporteras via webben