Den skadade jaktfalken har tillfrisknat!

17 december 2009Ulla Falkdalen Inga kommentarer »
Jaktfalk8192

Bild på jaktfalken. Foto: Hans Falklind

Den unga jaktfalken som i augusti hittades skadad på järnvägsstationen i Östersund med sår och vingbrott har behandlats och rehabiliterats på Fågelcentralen i Göteborg. Det brutna benet i vingen har läkt ihop och falken är nu frisk och stark. Tommy Järås på Fågelcentralen berättar att den nu flyger så bra att den drar in i nätväggarna med stor kraft. Den klarar också att flyga upp direkt från marken, vilket brukar vara ett bra tecken på kraft. Den flyger också lätt upp i nättaket. Jaktfalken kommer därför att släppas fri inom kort.

Projekt Jaktfalk tackar alla som på olika vis hjälpt den skadade jaktfalken att överleva och komma på vingarna igen! Tusen tack till den som fann och rapporterade den skadade falken, de som fångade in den, Connie Regnersen som lade ned mycket tid på att prata med andra veterinärer och myndigheterna, Elsa Grenholm som tog  med falken till Fågelcentralen i Göteborg där Tommy Järås och hans medarbetare tejpade vingen och rehabiliterade falken så, till alla veterinärer som har undersökt och uttalat sig om falkens skador och förutsättningar att återfå flygförmågan och till Polismyndigheten i Östersund och Naturvårdsverket som ställt upp för att ge jaktfalken de bästa möjligheterna till överlevnad!

Ulla Falkdalen

Tags: