Påminnelse om fototävling!

9 september 2023Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

Vi inbjuder alla JORF:s medlemmar till en fantasieggande men samtidigt opretentiös tävling där fågelfotografier står i fokus. Glädjen i att se och fotografera våra fantastiska fåglar ska lyftas!

Tävlingen är uppdelad i följande två teman och det går bra att tävla i båda kategorierna:

  • Obesvarad kärlek
  • Den vilda jakten

Första pris i varje kategori är ett presentkort på 500 kr hos Naturbutiken.se. Dock kan fler priser komma att delas ut om konstnärlig frihet och fotoglädje anses behöva premieras!

Juryn består av ledamöter från JORF:s styrelse och medlemmar från Storsjöbygdens Fotoklubb. Vinnarna presenteras under JORF:s julmöte den 7 december 2023 och bilderna publiceras i första numret av ”Fåglar i Jämtland-Härjedalen” 2024.

Regler och medgivanden

För att få delta ska du vara betalande medlem i JORF (familjemedlemskap räknas) och bilden/bilderna ska vara tagna under perioden 15 maj – 31 oktober 2023. Du får delta med max 2 bilder i varje kategori men det går bara vinna en kategori.

Vi behöver få din bild/dina bilder senast den 31 oktober 2023 och de ska skickas digitalt till info@jorf.se eller lämnas över till styrelsen på annat sätt (USB-sticka t.ex). Märk ditt meddelande med ”JORF Foto 23” och skriv en kort förklaring var och när bilden är tagen, hur du tog bilden och övrig information som kan vara av intresse. Anekdoter mottages tacksamt!

Fotografierna får vara tagna med alla typer av handhållna kameror. Bilderna får inte vara manipulerade (retuscherade etc.) men grundläggande redigering tillåts (vitbalans, kontrast etc). Vi eftersöker så obehandlade bilder som möjligt och litar på deltagarens ärlighet.

Deltagande ger JORF fri rätt att använda alla inskickade bilder i sina skrifter, på nätet och vid utställningar av olika slag. Bilderna kommer då att vara tydligt uppmärkta med fotografens namn!

Naturens fantasi och lekfull uppfinningsrikedom är ledord!

Lycka till!