Referat från grötfesten

18 december 2016Ulla Falkdalen Inga kommentarer »

En kväll med gröt och ost/skinkstut och mycket prat. 17 personer kom så lokalen fylldes med fågelentusiaster från både Strömsund och Östersundstrakten. Efter maten redovisade Christer Pålsson resultatet från årets artrally. Kim Woxlägd och Leif Eriksson vann då de sett hela 41 arter. Artrallyt har funnits sju år och för varje nytt år tillkommer nya arter. I år hade det tillkommit bland annat vigg, koltrast och bergfink .
Sedan fick vi se fantastiska bilder från Spanien. Torsten Green Pedersen hade fotograferat och filmat flera olika gamarter. Han hade dessutom besökt Extremadura och fått fina bilder på stor och mindre trapp.
Kvällen avslutades med diskussion om hur vi ska gå vidare med frågan om höjningen av vattnet i Tyssjöområdet som har varit negativt för vadarfåglar.